2017 yılının üniversitemizin 90. ve Araştırma Merkezimizin kuruluşunun 30. yılı olması nedeniyle düzenlediğimiz etkinliklerimiz sürüyor. 25 Nisan 2017 tarihinde üniversitemizin Mimar Kemaleddin Salonu’nda açılış konuşmasını Merkez müdiremiz Sayın Prof. Dr. Pakize Aytaç’ın yaptığı “Kuruluşunun 30. Yıldönümünde Kurucularının Dilinden Türk Kültürü ve Hacı Bektaş Velî Araştırma Merkezi” adlı bir panel gerçekleştirdik. Merkez Müdür Yardımcımız Sayın Doç. Dr. Orhan Kurtoğlu’nun oturum başkanlığını üstlendiği bu panelde, Merkezimizin kurucu müdürü Sayın Prof. Dr. Abdurrahman Güzel ve yine kurucularımız arasında yer alan Türk Kültürü ve Hacı Bektaş Veli Vakfı Mütevelli Heyet Başkanı Sayın Uğur Sümer konuşmacı olarak yer aldılar. Her iki konuşmacı da Merkezimizin kuruluş hikâyesini çeşitli anekdotlarla harmanlayarak konuklarımızla paylaştılar. Panelimizde Merkezimizin kuruluşu hakkında kurucularımız arasındaki emekli vali ve politikacı merhum Kadri Erogan ile Gazi Üniversitesi Kurucu Rektörü Sayın Prof. Dr. Şakir Akça ile yapılmış birer röportajın sinevizyon sunumuna da yer verildi. Panelimizin sonunda konuşmacılarımıza günün anısına tertip ettiğimiz teşekkür belgelerini, Gazi Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dekanı Sayın Prof. Dr. Kadir Arıcı takdim etti.