Gazi Üniversitesi Türk Kültürü ve Hacı Bektaş Veli Araştırma Merkezi, 13.12.2016 tarihinde UNESCO Türkiye Milli Komisyonu, Ahmed Yesevi Üniversitesi ve Gazi Üniversitesi Türk Halkbilimi Araştırma ve Uygulama Merkezi işbirliği ile şair ve sufi Hoca Ahmed Yesevi’nin ölümünün 850. ve bilim adamı Fuad Köprülü’nün ölümünün 50. yıl dönümü münasebetiyle bir panel düzenledi. Bilindiği gibi, Hoca Ahmed Yesevi’nin 850. ve Fuad Köprülü’nün 50. ölüm yıldönümü, 38. UNESCO Genel Konferansı APX Komisyonu’nda,  UNESCO Türkiye Milli Komisyonu’nun önerisi ve Azerbaycan, Kırgızistan ve Kazakistan’ın desteği ile “UNESCO  Anma ve Kutlama Yıldönümleri Programına” alınmıştı. Bu kapsamda üniversitemizde gerçekleştirilen panelin sabah saatlerinde başlayan “Fuad Köprülü Oturumu”nda, Başkent Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. Abdurrahman Güzel başkanlığında, Gazi Üniversitesi öğretim üyelerinden Prof. Dr. Ahmet Bican Ercilasun ve Prof. Dr. Nazım Hikmet Polat ile Fuad Köprülü’nün torunu İsmail Faiz Köprülü konuşmalarını gerçekleştirdi. Öğleden sonraki “Ahmed Yesevi Oturumu”nda ise Ahmet Yesevi Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Prof. Dr. Musa Yıldız’ın başkanlığında UNESCO Türkiye Milli Komisyonu başkanı ve Gazi Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. Öcal Oğuz, Azerbaycan Milli Bilimler Akademisi El Yazmalar Enstitüsü’nden Prof. Dr. Nasip Göyüşov, Ahmed Yesevi Üniversitesi öğretim üyelerinden Prof. Dr. Dosay KENJETAY ve Türkiye Manas Üniversitesi öğretim üyelerinden Dr. Bakit MIRZARAİMOV konuşmalarını gerçekleştirdiler.